Новини Умані та Черкащини…

В Умані пройшов міні-фестиваль «Кухні народів світу»

24 квітня в Уманському національному університеті садівництва відбувся міні-фестиваль «Кухні народів світу» «UNUS Food Fest» 2018. Організатором заходу виступила кафедра туризму та готельно-ресторанної справи вищого навчального закладу. 

Метою фестивалю було виховання поваги, толерантного ставлення студентів до народів світу, сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу та розвиток творчих здібностей молоді. Про це йдеться на сайті кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС, повідомляє 04744.інфо.

Основним завданням фестивалю було широке залучення студентської молоді до участі в народній творчості; практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору, національних етнографічних груп України та інших держав; пошук і привернення уваги до вивчення нематеріальної культурної спадщини, традицій та звичаїв різних народів.

1200x800-dsc 0013.95f

«Національні страви є частиною культури країни, а також популярною «пам’яткою» для будь-якого туриста. Кожній національній кухні властиві свої власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Продукти, які складають основу кухні тієї чи іншої національності, залежать від природних особливостей, географії місцевості, клімату, релігії», ― зазначили у прес-центрі УНУС.

1200x800-dsc 0059.95f

Міні-фестиваль «Кухні народів світу» проходив безпосередньо на площі університету. Кожна група студентів представляла традиційні страви певної країни та знайомила відвідувачів з культурою її жителів. Учасники представили театралізовані композиції з використанням національної музики і танців, а також традиційного одягу.

1200x800-dsc 0074.95f

На заході відвідувачі змогли ближче познайомитися з культурними особливостями України, Німеччини, Франції, Італії, Індії, Туреччини, Іспанії, Японії та Америки.

1200x800-img-66d08be5b38919f6ffb2513cef78eb53-v.95f

По закінченню фестивалю журі визначило переможців у різних номінаціях та нагородило їх дипломами. Перемогу здобули:

― у номінації «Мелодії та ритми планети» ― 31-гр група;

― у номінації «Вміле поєднання гостинності та етнотрадицій» ― 31-тм група;

― у номінації «Знавці національних звичаїв» ― 21-тм група;

― у номінації «Оригінальне оформлення» ― 11-гр група;

― у номінації «Креативність» ― 41-гр група;

― у номінації «Неординарна ідея» ― т 11м-тм, 11-м-гр групи;

― у номінації «Кулінарне мистецтво» ― 11-тм група;

― у номінації «Кулінарний шедевр» ― 41-тм група;

― у номінації «Дружна команда» ― 21-гр група.

1200x800-img 20180424 113420535.95f

1600x1200-dsc 0004.7c4

1600x1200-img-cc9351d09cd3ceeb49b848ea4e1a9f5f-v.7c4

1600x1200-img-f60c1b2df23f0424e42634270790a069-v.7c4

1600x1200-img 20180424 113304777.7c4

comments powered by HyperComments

Опубліковано в Культура,Суспільство,Умань - Апрель 29, 2018 в 09:16 - - Переглядів: 878