Увага всім: як правильно вибирати баштанні, щоб не потрапити до лікарні

7c8724c26ce0451936bc6dd9632970d4 (1)

Нарешті кавуни і дині заполонили прилавки міста, кожен може вибрати улюблений продукт на будь-який смак і поласувати ним вдосталь. Але, на жаль, не всі продавці совісні і реалізують перевірену продукцію. Ось кілька ефективних порад, які врятують вас від небезпечної покупки.

Купуйте кавуни і дині у продавців, що мають на це відповідні документи

Якщо продавець впевнений в якості свого товару, то він не побоїться виставити його на прилавок після її перевірки в лабораторії, що засвідчує якість та безпечність партії товару, що реалізується, результати лабораторних досліджень щодо вмісту в баштанних культурах нітратів, залишків пестицидів. Там має бути вказано, що продукція безпечна для вживання

Звертайте увагу на місце продажу

Стихійна торгівля – це завжди небезпечно, а особливо в літній період, коли ризик заразитися хворобами шлунково-кишкових груп зростає. Не купляйте товари деінде, а тільки на території державних ринків. Якщо ж кавуни чи дині ви ризикнули купити в дворі свого дому, при дорозі, то можете сміливо просити у продавців висновок лабораторії. У совісних продавців він має бути.

За вибір завжди відповідаєте Ви!

Якими б документами не оперував продавець, завжди звертайте увагу на вигляд баштанних, їх запах. Вони не повинні мати вм’ятин, тріщин, осередків розвитку гнилі та цвілі, бо це все джерела хвороботворних організмів! Не беріть кавуни чи дині, які розрізалися. А біля дороги завжди товар покритий пилюкою, натягує небезпечні елементи з вихлопних газів, що не лише знижує його корисні властивості, а й ставить під сумнів якість.

Робіть свій вибір свідомо, і тоді ніщо не зможе зіпсувати найсмачніший період літа.

No Comments

    Leave a Reply

    Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.