Під час святкування Рош-ха-Шана в Умані вилучили з обігу понад 300 кг харчових продуктів та відсторонили від роботи 15 осіб

1569

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації під час підготовки та зустрічі хасидами нового 5870 року в Умані не зареєстровано. Такий підсумок роботи фахівців Держпродспоживслужби в Черкаській області на час візиту до Умані хасидів.

Із метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя та санітарної охорони території Головним управлінням Держпродспоживслужби області проведено інтенсивну організаційну роботу та вжито практичних заходів щодо недопущення ускладнень санепідситуації в області. Для цього було розроблено план таких заходів, відкориговано Комплексний план санітарної охорони м. Умань на 2018-2020 роки. Уманським міськрайонним управлінням проведено 6 нарад з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя з керівниками об’єктів, задіяних в обслуговуванні учасників заходів.

Під час підготовки до святкування  фахівці  Держпродспоживслужби взяли участь у 48 комісійних обстеженнях об’єктів проживання, лікувальних установ, закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, житлово-комунального господарства та інших.

Для відпрацювання злагоджених дій у разі виникнення особливо небезпечних інфекцій (зокрема, сибірки, сказу), кору, спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь Держпродспоживслужбою спільно із лікувальною мережею та лабораторно-діагностичними закладами міста проведено відповідні тренування.

Також фахівці служби здійснили 75 моніторингових відвідувань об’єктів обслуговування святкових заходів. Відібрано та досліджено понад 1000 проб  питної води, води водойм, ґрунту, харчових продуктів, змивів. У 25% випадків реєструвалися відхилення від нормативних вимог.

За результатом виявлених фахівцями Держпродспоживслужби порушень санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів було складено один штраф на суму 425 грн, вилучено з  обігу 314,4 кг харчових продуктів, відсторонено  від роботи 15 осіб з числа декретованих контингентів. Ще для 26-ти осіб проведено позапланове гігієнічне навчання.

1568

На виконання пропозицій Держпродспоживслужби КП «Уманьводоканал», ТОВ «Екоклінер», лікувально-профілактичними закладами, комунальними службами міста, закладами торгівлі, громадського харчування проведені заходи щодо належної підготовки та прийому значної кількості гостей з урахуванням вимог санітарного законодавства.

Розміщалися прочани в готелях, будинках готельного типу, найманих і власних квартирах, домоволодіннях. У місті функціонувало більше 20 пунктів харчування, в тому числі ТОВ «Уманська Левада» — кухня кошерної їжі – «Центр гостинності Умані», де проводився виробничий мікробіологічний контроль приготовлених страв. Тут двічі-тричі на день харчувалося 10-15 тис. відвідувачів.

Фахівцями Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області активно проводилась санітарно-просвітницька та роз’яснювальна робота серед населення та суб’єктів господарювання з питань профілактики особливо небезпечних інфекцій, гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь та ін.

Джерело: ВиЧерпно

No Comments

    Leave a Reply

    Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.