На Черкащині жінку ввели у штучну кому через з’їдену ковбасу

Опубліковано: 23.03.2021
На Черкащині жінку ввели у штучну кому через з’їдену ковбасу
фото тематичне

В області зареєстровано другий з початку року випадок захворювання на ботулізм у 45-річної мешканки с. Трушівці Чигиринського району Черкаської області.

Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ.

Хвора вживала консервовану свинячу ковбасу домашнього приготування, яка вочевидь була приготовлена з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів та містила ботулотоксин, що й послужило причиною захворювання.

Симптоми отруєння у хворої проявилися через декілька днів після вживання зараженого продукту (розлади зору, порушення діяльності мовлення, диспепсичні явища).

Після звернення до Черкаської центральної районної лікарні та встановлення діагнозу «ботулізм», жінку госпіталізували до стаціонару. У зв’язку з погіршенням стану її перевели до Черкаської міської інфекційної лікарні, де наразі вона знаходиться в реанімаційному відділенні у стані штучної коми.

Протиботулінічний антитоксин введели в інфекційній лікарні 20 березня 2021 року.

Нагадаємо, в січні в області зареєстровано перший з початку року випадок захворювання на ботулізм у 23-річної мешканки с. Васильків Шполянського району.

Джерело: Про ВСе

No Comments

    Leave a Reply

    Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.